Nagy bulival és 70 ezres látogatottsággal zárt a 15. Partiumi Magyar Napok

Simona Pop szatmári aranyérmes párbajtőrvívónak még a Magna Cum Laude zenekar tagjai is gratuláltak a színpadról.
Hirdetés

Tíz napon át, 15 helyszínen és több mint 150 rendezvénnyel várta a látogatókat a Partiumi Magyar Napok Szatmárnémetiben. A Partium legrégebbi magyar fesztiváljának utolsó napján ismét megtelt élettel a Kossuth-kert. Többek között halászlé-főzéssel, bábelőadással, szabadtéri népi játékokkal, hétpróbás vetélkedőkkel, a commedia dell’arte középkori figurákkal és sörivó versennyel szórakoztatták a nagyérdeműt, majd mátészalkai Talán Teátrum, a Dolly Roll és az Intim Torna Illegál koncertezett.

A 15. Partiumi Magyar Napokat a Magna Cum Laude koncertje koronázta meg az Újfőtéren, ahol több mint hétezren buliztak a zenekar legismertebb dalaira. A gyulai srácok az élő koncert kellős közepén köszöntötték az olimpiai aranyérmes párbajtőrvívót, Simona Popot.

A szervezők becslése szerint a rendezvénysorozatot tíz nap alatt mintegy 70 ezren látogatták. „Jövőre újult erővel, rengeteg újdonsággal és természetesen a megszokott programokkal is vár ismét mindenkit a Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat” – fogalmaznak a fesztivál honlapján.

Hirdetés