Így kell éremtáblázatot számolni, hogy a magyarok ne legyenek olyan elöl

A Digi 24 kimaxolta a kreatív éremszámlálást.
Hirdetés

FRISSÍTÉS
A Digi24 közben módosította a cikkét. Egy olvasói észrevételre ezt válaszolták:

„Köszönjük az észrevételt a 11. hellyel kapcsolatban, Önnek igaza van. A listát nem hivatalosnak szántuk, ez csak egy felsorolás az érmek összege szerint, ahogy azt a hírben is jeleztük. A pontosság kedvéért kiegészítettük a cikket a NOB hivatalos éremtáblázatával.”

 

Igazán kreatívnak bizonyultak a Digi 24 román hírtelevízió sportrovatának munkatársai, akik úgy döntöttek: szakítanak a kreativitást gúzsba kötő hagyományokkal, és megpróbálnak egy kis egyéni színt bevinni a Rio de Janeiróban zajló olimpiai játékokról szóló beszámolóba.

Ezért aztán az éremtáblázatot nem a hagyományos módon számolták ki, miszerint a nyert aranyérmek száma dönt az országok sorrendjéről, hanem egyszerűen a megnyert érmek száma alapján, függetlenül azok színétől.

Így aztán egészen érdekes sorrend állt össze, amelynek lényege, hogy egyes országok előbbre, mások hátrább sorolódtak valós pozíciójukhoz képest.

Magyarország például – meggyőződésünk, hogy teljesen véletlenül – az ötödik helyett a tizedik helyen szerepel az ötödik versenynap után, és az oroszok és a britek is elé sorolódtak. Sőt még a kanadaiak is, akiknek a magyarok összesen hét érmével szemben csupán hat medáljuk van, de hát a szent cél a bukaresti szerkesztőségekben és fejekben még a matematikát is felülírja.

De hogy lássuk, hogy is néz ki valójában a sorrend, íme, a Nemzeti Sport tabellája:

Hirdetés

Azért, nehogy valaki elfogultsággal vádoljon, mellékelek egy független és semleges táblázatot is, a riói olimpia hivatalos honlapjáról:

Persze lehet, hogy tényleg ők csinálják rosszul, és a Digi 24 munkatársai által kreált éremtáblázat az igazi.

Igaz, az egyetlen érmet sem nyert románok még arra sem fértek fel.

Hirdetés