Románia londoni külképviselete is berágott a Sky News hírcsatornára

A román fegyvercsempészekről szóló riport a nagykövetség szerint pontatlan, hiányos és inkorrekt. Panaszt emeltek a brit sajtófelügyeletet végző szervezetnél.
Hirdetés

Románia londoni nagykövetsége a válaszadás jogán továbbította a Sky Newsnak az illetékes román hatóságok reakcióját a brit hírcsatorna román fegyverkereskedőket leleplező riportjával kapcsolatosan, és aggályainak adott hangot a riport tartalmát illetően a brit sajtófelügyeletet végző szervnél. Közleményben hívják fel a figyelmet, hogy a tévécsatorna információi pontatlanok, hiányosak, inkorrektek, és rossz képet festenek Romániáról a brit közönség körében.

A rendőrség és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság már jelezte, hogy a riportban bemutatott fegyvereket törvényesen birtokolhatják a vadászegyesületek tagjai, a gyűjtők és az erdészek is, és eddig nincs arra vonatkozó bizonyíték, hogy csempészet útján kerültek volna az országba.

A riport arról szól, hogy a tévécsatorna stábja hónapokig alkudozott, majd személyesen is találkozott egy román fegyvernepper banda tagjaival,hogy bemutassa milyen könnyű fegyverhez jutni a román illegális kerekedőkön keresztül. A riport szereplői a fegyvereket a lőszerrel együtt Ukrajnából szerezték be, elmondásuk szerint korlátlan mennyiség áll a rendelkezésükre. Romániából egy másik banda juttatja el őket Nyugat-Európába és a Közel-Keletre.

Hirdetés