Kínnal ugyan, de megérkezett Rióba az olimpiai láng (VIDEÓK)

Ez a momentum se volt zökkenőmentes, ugyanis tüntetők fogadták a parton.
Hirdetés

Megkezdődött az olimpiai visszaszámlálás. Az olimpiai láng 20 ezer viharos kilométer után végre megérkezett Rio de Janeiróba, az első dél-amerikai olimpia otthonába.

A lánghordozók egy csónakon közelítették meg a partot, ahol az olimpiai város polgármestere várta őket. Íme, a nagy pillanat szépre vágott videója:

 

 

Az igazság azonban az, hogy nem csak a polgármester meg egyéb hivatalosságok várták a lángot. Elégedetlen brazil polgárok is, akik amiatt tüntettek, hogy a gazdasági rekordokat épp nem döntögető brazil állam túl sok pénzt költött az olimpiai játékok megszervezésére. Íme, a láng érkezésének kevésbé jólfésült változata:

 

Hirdetés

 

Tény, hogy kevés olyan olimpiát ismerünk a sporttörténetben, amelyet annyi gond és baj sújtott, mint a rióit. Az illetékesek le vannak maradva a szervezéssel, egyes sportolók elégedetlenek az olimpiai falu körülményeivel, mások el se mentek Rióba a Zika-vírustól való félelmükben. Az olimpiai város szennyezettsége a hírek szerint nagyobb, mint amennyit a hatóságok bevallanak. És habként a tortán, Brazíliát éppen súlyos politikai és gazdasági válság sújtja. 

De Zika ide, válság oda, az olimpia holnap rajtol, és mi innen, a mioritikus térség teljes biztonságából szurkolunk… a magyaroknak, naná!

Hirdetés