Benéztünk az ingyenes Untoldra

Igen, itt dübörög az ablakunk alatt. Játék és muzsika tíz percben.
Hirdetés
Ahhoz képest, hogy ingyenes az Untold Fesztiválnak a Főtérre telepített része, rendesen lezárták teret. Vagy nem is az Untold, hanem az Acces gratuit rendezvény zajlik a Főtéren?
 
A New York szálló felőli sarokról megközelíthetetlen, csak a Deák Ferenc utcáról, illetve a nyugati oldalon a Szent Mihály templomnál lehet belépni az egészen keskenyre nyitott kapukon. És csak ha a járókelő átjut a szinte reptéri szintű biztonsági ellenőrzésen. Szigorúan ellenőrzik a táskákat, esetenként a ruházatot is motozással.
 
A keleti és déli oldal a fogyasztásé, a színpadi decibel a Conti felől ömlik a térre, Mátyás az északi oldalon körbekordonozva bulizik. Az észak-nyugati átjárón belépve fogad a fesztivál társadalmi felelősségvállalós részlege: néhány, kézműves mütymütyöket kínáló stand mellett civilszervezetek standjaiból állna a Together as One vásár, ha a civilek kitelepültek volna. 
 
 
Bűvész az Untoldon
 
Csütörtök délután csak a trükköket tanító bűvész és a két arcfestő stand volt aktív a tevékenységükért meghívott szervezetek közül. A streetball pálya is üres volt.
 
 
Játék az Untoldon
 
Ez volt egyedüli értelmes ténykedés, sőt játék: a gyerekek egymással összekötve kellett az építőelemeket egymásra helyezzék. Teljesen belemerültek a közös egyensúlyozásba.
 
 
Bringák az Untoldon
 
Átellenben a bringások reklámpólót adtak cserébe pár kalóriáért. Egy percig lehet tekerni a legmeredekebb fokozatra állított edzőállványon, a méterek száma alapján rangsor alakul a háttérben. 
 
 
Mátyás király az Untoldon
 
Mátyás, a babzsák- és bankfelügyelő.
 
 
Vásár az Untoldon
 
 
Nyisdki kapu
 
Ha kinyitod, meglepődsz. Vagy nem.
 
 
Vanotek az Untoldon
 
Vanotek úr közönsége. A hangulat még nem, csak a délutáni hőmérséklet hágott a tetőfokára. De legalább van fagyi. Aki pedig csak tömegben tud táncolni, az fáradjon a parkba, és fizessen.
 
UPDATE: estére a közönség megszázszorozódott. Lehet jönni bulizni a Citadelre – mostantól négy napig így hívják a Főteret.

Hirdetés