Van egy jól fejlett Pokémon Gója? Adja el!

Akár több száz eurót is kereshet rajta.
Hirdetés

Figyelem! A Pokémon Go nem csak a fejlesztőnek hozhat a konyhára. Akár Önnek is. Főleg, ha játszik. És jól. Eladó Pokémon Go, négy sárkánykisasszonnyal, írja egy 32. szintre jutott játékos az apróhirdetés rovatban. A polgár 100 eurót kér az alaposan felturbózott pokémon-hadseregért. És persze a befektetett munkáért: legyalogolt vagy egy maratonnyi távot, hogy erre a haderőre szert tegyen.

De akad más stratégia is. Egy fiatalember a szolgálatait ajánlja: szívesen pokémonozik mások helyett, majd átadja a hadsereget a megrendelőnek. Ígéri, hogy pár nap alatt 20. szintre juttatja a játékot. Megfelelő díjazás ellenében, persze.

A hazai pokémonbiznisz természetesen idomul a vásárlóerőhöz. Az Amerikai Egyesült Államokban akár 500 dollárba is kerülhet egy rambósított szörnybanda.

Az informatikus varázslók szintén sokat kaszálhatnak a játék nyomán. Olyan programokat hoztak létre, amelyek becsapják a játéknak otthont adó szervereket. Magyarán: a lusta vagy elfoglalt játékosok a világ bármely pontján vadászhatnak szörnyecskékre. Már ha megveszik a csalószoftvert.

Hirdetés

Bogdan Botezatu kibernetikai biztonsági szakértő szerint az említett programok nem hagynak semmilyen nyomot. A fejlesztő persze attól még rájöhet a turpisságra. Például annak alapján, hogy a játékos 10 percen belül Bukarestből New York-ban terem.

És a büntetés? Az is van, naná! A csalók fiókját néhány órára felfüggeszthetik. És ha visszaeső az illető, akár törölhetik is a Pokémon-birodalomból. De tessék megnyugodni: ha tisztességes gyaloglással szerezte be a szörnyeit, nem érheti semmi vész. Sőt, pénz ütheti a markát, ha sikerül őket eladni.

Hirdetés