Akvaparkot ígér Kolozsvár polgármestere a Donát negyedben

A jelenlegi Sun strand helyén jövő évben kezdődhet meg egy élményfürdő és csúszdapark kiépítése – ha Boc beváltja az ígéretét.
Hirdetés

Egy akvapark létrehozásának ötlete a kolozsvári Sun nevű strand területén nem új keletű gondolat. Mivel Kolozsváron – más megyeszékhelyekhez képest – kevés nyári fürdőzési lehetőség van, a helyi tanácsosok többször is felvetették, hogy érdemes lenne felvenni a város hosszú távú tervei közé egy akvapark építését.

A lehetséges helyszínt könnyű volt megtalálni, hiszen a kommunista időket idéző Sun strand a Donát negyedben már régóta komoly felújításra szorul, a mintegy 60 ezer négyzetméternyi terület a Cora bevásárlóközpont és a Kis-Szamos között a helyi önkormányzat tulajdonában van, ebből – korábbi közlések szerint – mintegy 15 ezer négyzetméter beépített/beépíthető. Ráadásul könnyen megközelíthető, hiszen a forgalmas Csengeri Antal/1 Decembrie 1918 út mentén található.

Amit a korábbi polgármester, Sorin Apostu és társai nem voltak képesek megvalósítani, az most Emil Boc tervei között szerepel. A polgármester azt nyilatkozta, hogy a közterület-fenntartó igazgatósággal közösen megkezdték az akvapark műszaki előkészítését, amelynek alapján elkészülhet a megvalósíthatósági tanulmány. Jelenleg azon dolgoznak, hogy ne legyenek infrastrukturális akadályai a projektnek, például szükség van az Electricahoz tartozó elektromos távvezetékek elköltöztetésére.

A polgármester azt ígérte, hogy 2017-ben kezdődhet meg a konkrét építkezés a helyszínen.

Hirdetés