Sikoltozhatnak a rajongók: itt az új Harry Potter-könyv!

A magyar fordításra azonban úgy tűnik, még várni kell.
Hirdetés

Szombaton éjfélkor felrobbant a globális könyvpiac. Hogy miért? Nos, nem az új Houellebecq-regény az ok. Sem az Esterházy-díszkiadás. Hanem az új Harry Potter-izé… könyv.

Ami nem is regény. A Harry Potter és az elátkozott gyermek egy színdarab szövege, amit hivatalosan július 30-án mutattak be Londonban.

És nem is J. K. Rowling írta. Ő csak ellenőrizte a John Tiffany és Jack Thorne által megírt szöveget. És a jelek szerint teljesen elégedett volt vele.

De ki az a megveszekedett HP-rajongó, akit ilyen apróságok érdekelnek. Hiszen kilenc éve várat magára a varázslatos drog: a regényfolyam utolsó része, a Harry Potter és a halál ereklyéi ugyanis 2007-ben jelent meg. Egyébként a sztori állítólag tökéletesen illeszkedik a HP-univerzumba és 20 évvel az eredeti történet után zajlik.

A várakozásoknak megfelelően szombat estétől hosszú sorok kígyóztak/kígyóznak a világ rangos könyvesboltjai előtt. Az ereklyére várakozók természetesen puccba vágták magukat: varázslótalárban várták a mennyei mannát, stílusosan, ahogy kell.

Hirdetés

Hogy magyarul mikor lesz belőle kegytárgy? Egyelőre nem tudni. De esetleg meg lehet kérdezni Tóth Tamás Boldizsárt, a HP-sorozat magyar fordítóját. Vagy a Potter-könyvekből szép tőkét kovácsoló Animus Könyvkiadó varázslóit.

 

Fotó: metro.co.uk

Hirdetés