Öngyilkos lett egy ismert nagybányai újságíró

Búcsúlevelében mind a börtönben ülő polgármesterre, mind a máramarosi ortodox püspökre nézve terhelő információkat közölt.
Hirdetés

Péntek reggel, az egyik nagybányai szupermarket parkolójában, saját gépkocsijában találtak rá Octavian Butuza újságíró holttestére, aki minden valószínűséggel csütörtök este nagy adag gyógyszerrel vetett véget az életének. A férfi, aki egy időben televíziós műsorvezető is volt, egy ötoldalas, gépelt búcsúlevelet hagyott hátra, amiben megmagyarázza tettét, és terhelő információkat közöl máramarosi egyházi és politikai személyekről.

Adósságai, családi és lelki problémái miatt döntött az öngyilkosság mellett, és azért, mert elege lett abból a sok gonoszságból, amit maga körül tapasztalt – írta. Cătălin Cherecheş polgármesterről elmondta: az elöljáró felhasználta őt különböző cikkek megírására, amit aztán saját névvel közölt, a szolgálatért pedig nem fizetett, hanem egy lakás ígéretével áltatta. Szintén ő írta azt a levelet, amit egy egyházi vezető írt az igazságszolgáltatásnak  Cherecheş védelmében.

A szatmári és máramarosi ortodox püspökről a levélben azt állította, hogy többször hazudik, mint ahányszor levegőt vesz, és nőügyeiről is említést tesz. Elmondása szerint a püspöknek viszonya volt egy nővel, akit miután dobott, az asszony sikertelen öngyilkosságot követett el, és rokkanttá vált. A püspök havonta fizet neki azért, hogy erről ne beszéljen senkinek. Az újságíró azt is elárulta, hogy a jelenleg börtönben ülő polgármester óriási összegeket fizetett a püspöknek, hogy támogassa a kampányban.

Hirdetés