A polgármester tudott az argeși rabszolgákról

De nem tett semmi érdemlegeset a megmentésük érdekében.
Hirdetés

Kezdjük azzal, hogy az Argeș megyei prefektúra jelentése szerint 2015. november elsején gyanús körülmények közt elhunyt az Argeș megyei Berevoești községben jogtalanul fogva tartott személyek egyike. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben. 

Aztán jön a meredek. A jelentésben az is benne van, hogy Berevoești polgármestere tudott a kényszermunkára fogott kiskorúakról, de nem tett semmi érdemlegeset a megmentésükért.

A helyi rendőrség képviselőinek küldött, 2015. november 9-én kelt két átiratban a polgármester kijelenti: felmerült a gyanú, hogy egyes családoknál személyazonossági iratokkal nem rendelkező kiskorúak vannak, akiket életkoruknak nem megfelelő munkáknak vetnek alá. Az átiratokban a polgármester a kiskorúak azonosítását kéri a rendőri szervektől.

2015. december 12-én ugyanaz a polgármester bizottságot hoz létre azon családok azonosítása végett, akiknél születési vagy személyazonossági adatokkal nem rendelkező kiskorúak vannak. Mégpedig azért, hogy a családi állapotukat jogszerűen tisztázzák. 

Tehát nem azért, hogy a kényszermunkára fogott kiskorúakat azonosítsák, ahogy azt a korábbi átiratokban kijelentette.

Hirdetés

Ebből pedig az következik a jelentéstevők szerint, hogy Berevoești község polgármestere tudott a fogságban tartott kiskorúakról, viszont semmi kézzel foghatót nem tett a megmentésük érdekében.

És erre bizony nincs bocsánat.

Hirdetés