Nem sztrájkolnak kedden a közalkalmazottak

Mivel a kormány megoldást ígért a gondjaikra.
Hirdetés

Ha ön arra készült, hogy kedden nem tud majd hivatali ügyeket intézni, mivel a helyi, illetve megyei önkormányzati alkalmazottak sztrájkolni fognak, akkor jó hírünk van: a helyi közigazgatásban dolgozó közalkalmazottakat tömörítő Közigazgatási Szakszervezetek Országos Szövetsége (FNSA) lefújta a tiltakozó akciót, és szeptemberig jegeli a hasonló megmozdulásokat.

Az ok: a kormánnyal folytatott tárgyalások során remény mutatkozott arra, hogy valamilyen formában teljesítsék a követeléseiket.

Mint megírtuk, 25 százalékos béremelést, étkezési utalványokat és üdülési csekkeket kérnek. A panaszosok szerint ők keresnek a legrosszabbul a közalkalmazottak közül, sokuk fizetése nem vagy alig haladja meg az 1200 lejes minimálbért.

A fejlesztési tárca egy, a helyi közigazgatás korszerűsítését célzó reformon dolgozik, a FNSA és a kormány pedig közösen tekinti át és keres megoldást a problémákra. A szakszervezet képviselői emellett részt vesznek majd a közalkalmazottak egységes bérezését célzó törvény kidolgozásában is.

Az étkezési utalványok és üdülési csekkek kapcsán azt az ígéretet kapták, hogy a kormány egyeztet a pénzügyminisztériummal, hogy az érintettek elfogadott költségvetés keretein belül kaphassanak étkezési utalványt, az üdülési csekkeket viszont kössék a teljesítményhez.

Hirdetés