Megtalálták a Nizzában eltűnt román férfi holttestét

A kisfiú és az édesanya továbbra is kórházban van.
Hirdetés

A román külügyminisztérium kedden jelentette be, hogy megtalálták és azonosították annak a román férfinak a holttestét, akit korábban eltűntnek nyilvánítottak. Mint korábban beszámoltunk, a férfi súlyosan sérült feleségét és nyolc éves kisfiát nemrég sikerült megtalálni, és két különböző nizzai kórházban helyezték el őket.

„A külügyminisztérium mély sajnálattal tudatja, hogy egy román állampolgár, a nizzai terrortámadásban korábban eltűnt család tagja meghalt. A francia hatóságok megerősítették a halálhírt” – írja a minisztérium közleménye, amely arról is beszámol, hogy a holttest azonosítását a francia hatóságok román segítséggel végezték el.

A román hatóságok közlése szerint a család másik két tagjának – az édesanya és a kisfiú – állapota javulófélben van.

Mint kiderült, egy negyedik román állampolgárt is eltűntként tartanak nyilván a nizzai terrortámadás nyomán. A merénylet áldozatainak felderítésére létrehozott, SOS Nice nevű Facebook-oldalon közölt bejegyzés szerint egy 40 éves, Barbu Ştefan Valentin nevű férfinak sem sikerült a nyomára bukkanni a 84 ember halálát okozó merénylet után, amely során a tunéziai elkövető teherautóval hajtott a francia nemzeti ünnep estéjén a nizzai tengerparti sétányon tartózkodó tömegbe.
Hétfőn pedig egy fiatal román pár kapcsán írták be a Facebook-oldalra, hogy nem sikerült a nyomukra bukkanni.
 

Hirdetés