Példás összefogással keresik a román áldozatokat Nizzában

A Facebook többet segített a nizzai merénylet során eltűnt román család megtalálásában, mint Románia franciaországi külképviselete – állítják a hozzátartozók. Egy újabb romániai házaspár eltűnéséről is szólnak a hírek.
Hirdetés

A Franciaországban élő román állampolgárok egymásra licitálva segítenek a családtagoknak a nizzai merényletben eltűnt honfitársaik megtalálásában. Az áldozatok beazonosítására több Facebook-csoport is létrejött, ezek segítségével sikerült megtalálni azt a román anyukát és nyolc éves fiát, aki a támadás ideje alatt tűnt el. Két különböző kórházba kerültek: a kisfiú jól van, de a  28 éves anya állapota súlyos. Az apa továbbra sincs meg. A hatóságok csak annyit közöltek, hogy az áldozatok azonosítása még nem ért véget.

A család egyébként Temesvárról származik, de Ausztriában él. Éppen a vakációjukat töltötték a francia Riviérán a terrortámadás idején. A Franciaországban megtelepedett román állampolgárok szállást ajánlottak fel a család hozzátartozóinak, és fotók segítségével próbálják megtalálni a családfőt. A rokonok szóvá tették, hogy nem a román külképviseletnek, hanem a Facebooknak köszönhetik, hogy a család két tagja előkerült.

Szintén a közösségi oldalon jelentették másik két román állampolgár eltűnését: egy 27 éves férfiét és 31 éves feleségéét. Alex Goldan és Elena Condei a merényletkor a Promenade des Anglais sétány közelében voltak. A külügyminisztérium egyelőre nem tud az eltűnésükről, de tartózkodási helyükről sem.   

Hirdetés