Horváth, Csoma: 1 – tahó fenesi tanácsos: 0

Úgy kell neked, ha ilyen vagy!
Hirdetés

A történet csütörtökön kezdődött, mégpedig azzal, hogy Székely István szászfenesi RMDSZ-es tanácsos remekbe szabott Mercedesével ráparkolt a Deák Ferenc utcai bicikliútra. Mint egy tahó!

Igen ám, de egy kolozsvári polgár lefotózta a tahót és meg is kérdezte, miért tette, amit tett. Mire a közpénzből fizetett tanácsos úr… bocsánat, tahó így felelt: „Mi kell neked, te? Na, tűnés! Gyerünk! Ostobája!” A fotó és a kommentár természetesen felkerült a Facebook-ra és nagy nézettségre tett szert. Megjegyzendő, hogy a „hőstett” nem az első a fenesi tahó bűnlajstromán.

Persze, igen gyakran a dolog annyiban is marad. De nem úgy ebben az esetben. Az RMDSZ helyi és megyei vezetőségének jogos haragja még aznap lesújtott a tahóra. Csoma Botond megyei és Horváth Anna városi RMDSZ-elnök azonnal és keményen reagált az incidensre.

„Csoma Botond úr javasolni fogja a megyei RMDSZ vezetőségének a politikai támogatás megvonását és az RMDSZ-ből való kizárást Székely István úr esetében, amit jómagam, mint az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke, teljes mértékben támogatok. A választott helyi tanácsos viselkedése elfogadhatatlan. Hiszen elsősorban nekünk, helyi vezetőknek kell példát mutatnunk, ami a helyes viselkedést és a törvénytiszteletet illeti. Nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést, különösen, ha ismétlődik. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne büntessük az ilyen megnyilvánulásokat”, jelentette ki Horváth Anna a Ziar de Cluj lapnak.

Hirdetés

 

Fotó: Facebook

Hirdetés