Ezeket a sofőröket kerülje, mint a pestist!

Már ha nem akar ütközni velük feltétlenül.
Hirdetés

A Pénzügyi Felügyeleti Hatóság rendelt egy felmérést arról, kik is okozzák a legtöbb közúti balesetet Romániában. A Milliman tanácsadó cég el is készítette a tipikus országúti kár- és kórokozó fantomképét.

Eszerint a fiatal, 25 év alatti sofőrök, akik 2.500 köbcentisnél erősebb motorral rendelkező járgányokkal száguldoznak, elsősorban Suceava, Szilágy és Călărași megyékben, nos, ők az országút rémei, akik a legtöbb kárt okozzák a közutakon. A másik póluson a 40 évnél idősebb és 1.200 köbcentisnél kisebb motorral rendelkező autók használói állnak. Tőlük nem kell félni. Annyira.

A jelentés eredményei szerint, magánszemélyek esetében a legnagyobb átlagos kárértéket (2013. január 1. és 2015. január 15. között) Suceava (9.401 lej), Szilágy (9.192 lej) és Călărași (8.127 lej) megyékben regisztrálták. A legjobb eredményeket Argeș (4.851 lej), Kolozs (4.902 lej) megye, illetve Bukarest (4.934 lej) hozta. De ha ez bárkit is megnyugtat, a profi sofőrök ennél sokkal nagyobb károkat okoznak. Az is igaz, hogy ők sokkal több időt töltenek az utakon.

Summa sumarum: kétszer is gondoljuk meg, odaadjuk-e a csemetének a Bugatti, Jaguár, BMW, Mercedes vagy ki tudja, milyen macsó országúti cirkáló kulcsait.

Hirdetés