RMDSZ-vezetőkkel találkozott az új MSZP-elnök

Molnár Gyula első határon túli útja a megválasztása után Erdélybe vezetett.
Hirdetés

A látogatásról Molnár Gyula a Facebook-oldalán számolt be (az RMDSZ hírlevelében hiába kerestük a találkozás nyomát). Mint fogalmaz, „nem véletlenül” vezetett pártelnökként az első útja pont Erdélybe.

A Molnár Gyula Facebook-bejegyzéséhez érkező hozzászólásokat olvasgatva kiderül, hogy a szocialista törzsszavazók közül – enyhén szólva – nem mindenki örül a „határon túli nyitás” politikájának. A kommentelők jelentős része szerint az MSZP-nek és elnökének nem kéne annyit foglalkoznia a határon túli magyarokkal, inkább a határon belüli problémákra koncentráljon. Sokan úgy vélik, az MSZP ezzel „beállt a Fidesz mellé”.

Mint írja, találkozott többek közt Markó Béla volt RMDSZ-elnökkel és Kovács Péterrel, a szövetség ügyvezető elnökével, Péter Ferenccel, a Maros megyei tanács elnökével, László Attila szenátorral és Horea Soporannal, a szociáldemokraták marosvásárhelyi elnökével.

Molnár Gyula szerint „új, a nemzeti határokon is túlnyúló baloldali politikára” van szükség Magyarországon, ennek jegyében az MSZP támogatja a határon túli magyarság törekvéseit.

„Ha a szociáldemokraták nyerik az őszi romániai választást, az MSZP a baloldali pártcsalád tagjaként is segíteni fogja a határon túli magyarokat, hiszen felelősséggel tartozunk egymás iránt – egy nemzethez tartozunk.

Mi Magyarországot és Romániát is Európa részeként szeretnénk megőrizni” – összegez Molnár Gyula.
 

Mint megírtuk, Molnár Gyula volt budapesti elnököt választották meg a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökének a párt másfél hete megtartott tisztújító kongresszusán. Molnár az elnökválasztási versenyben az MSZP korábbi elnökét, Tóbiás Józsefet, valamint Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselőt győzte le. A párt választmányi elnökének Hiller István korábbi oktatási és kulturális minisztert választották.
Hirdetés