Először lett magyar alpolgármestere Segesvárnak

Az RMDSZ színeiben mandátumot nyert Tóth Tivadart a helyi önkormányzati testület választotta alpolgármesterré egy PSD-vel kötött egyezség nyomán.
Hirdetés

Először van magyar alpolgármestere Segesvárnak, ahol a magyar lakosság számaránya alig 16 százalék – adta hírül a Székelyhon.ro erdélyi hírportál. Az RMDSZ színeit képviselő Tóth Tivadart a helyi önkormányzati testület választotta alpolgármesterré, miután a magyar érdekvédelmi szövetség megállapodásra jutott a Szociáldemokrata Párttal (PSD).

Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei elnöke történelmi fordulatként jellemezte az alpolgármester-választást, hiszen a helyi magyarság rendszerváltozás után először szerzett tisztséget az város vezetésében. Az RMDSZ-nek az eddigi két önkormányzati képviselő helyett hármat sikerült bejuttatnia az önkormányzatba, a hét szociáldemokrata képviselővel együtt pedig éppen hogy többséget alkotnak.

Az RMDSZ Maros megyében a PSD-vel kötött megállapodást, és ennek köszönhetően vált a megyei önkormányzat elnökévé Péter Ferenc. A megyei megállapodásnak volt része a segesvári alpolgármesteri tisztség is.

Hirdetés