A véred árán is bekerülhetsz az Untoldra

Az Untold a fesztiválon túl is kéri a véred. Ahányszor csak szükséges. És önkénteseket is keres.
Hirdetés
Megismétli és kiterjeszti a kolozsvári Untold fesztivál tavalyi véradási kampányát: 
  • a Pay with blood nevet felváltja Blood Networkra,
  • mert összeállt a Și Eu Donez alkalmazással, amellyel véradók hálózatát építi ki,
  • az alkalmazás pedig év közben is szól, hogy hol és milyen típusú vérre van szükség.
A Blood Network kampány holnap indul az ország összes véradó központjában, Kolozsváron (július 15-17.) és Bukarestben (július 18-20.) karaván is indul.  Aki a karavánnál vért ad és beregisztrál a Și Eu Donez platformra, csütörtökön ingyen bemehet a fesztiválra, amikor Dimitri Vegas&Like Mike, Tiesto és Faithless lépnek fel. Azok a fesztiválozók, akik valamely véradó központban adnak vért, kapnak egy kódot, amelyet ha a www.untold.com/bloodnetwork oldalra beírnak, 150 lej értekű kedvezményt kapnak.
 
A Și Eu Donez hálózat tagjai később telefonon és hírlevélben is értesülhetnek arról, ha valakinek segítségre van szüksége. A rendszer az év során jelezni fogja, hogy mikor, hol milyen típusú vérre van szükség. Az applikáció letölthető az AppStore, a Google Play és a Windows Üzlet felületeiről, ebben és a www.reteaua.sieudonez.ro oldalon is be lehet lépni a hálózatba, ahova Facebook-felhasználóval vagy email címmel regisztrálhatunk.
 
Az Untold fesztivál ezzel a fiatalok tudatosságát szeretné növelni és arra ösztönözni őket, hogy gyakrabban adjanak vért, ezzel is segítsék az ország egészségügyi rendszerét.
 
A 2015-ös kampány után több mint 1500 személy adott vért. A kampány megnyerte a Cannes Lion verseny Silver Lion díját, média kategóriában a Bronze Lion díjat.
 

A fesztivál önkénteseket is keres, 

több mint 1200 munkaszerető fiatalt, azaz olyanokat, akik legkésőbb augusztus 1-ig betöltik a 18. életévüket, és augusztus 3-8. között Kolozsváron tartózkodnak. Ezekben a csapatokban lehet dolgozni: infópont, kommunikáció, biztonsági személyzet, logisztika, fellépők fogadása, fesztiválélményt fokozó tevékenységek, rohamcsapat, sürgősségi csapat, öko-csapat és backstage-logisztika.
 
Önkéntesnek a fesztivál honlapján lehet jelentkezni július 11-ig, eredményhirdetés július 12-14. között.

Hirdetés