Metalrajongók álma: a világ leghosszabb rockfesztiválja Dunaújvárosban

Megadeth, Napalm Death, Testament, Sodom – kell-e bármit is mondani?
Hirdetés

A világ leghosszabb rockfesztiválja lesz a pénteken kezdődő Rockmaraton, amely július 8-tól július 17-ig várja a rock és a metalzene rajongóit Dunaújvárosba.

Varga Zoltán a fesztivál operatív szervezője a keddi felvezető sajtótájékoztatón elmondta, hogy soha a történelemben nem volt még tíznapos fesztivál ebben a műfajban, dzsesszben vagy komolyzenében azonban szoktak hasonló hosszúságút rendezni.

Jelezte, hogy nem csak az időtartam, hanem a látogatottság is rekordot hozhat. A Rockmaraton Fesztiválra napi 5-7 ezer látogatót, összességében 65-70 ezer nézőt várnak.

Varga Zoltán szerint rendkívül erős fesztiválprogramot sikerült összeállítaniuk, amelyben 30 külföldi és több mint 100 magyar fellépő kapott helyet. Hozzátette, a nemzetközi érdeklődés is sokkal nagyobb a korábbi évekhez képest, a környező országokból sokan vásároltak belépőket – tette hozzá. Szólt arról is, hogy a Szalki-szigeten található fesztivál helyszínen a két nagyszínpadon felváltva lesznek koncertek.

Hirdetés

Cserna Gábor polgármester örömének adott hangot, hogy a tavalyi év után idén is Dunaújvárost választották a fesztivál otthonául a szervezők. Megjegyezte, hogy az önkormányzat saját forrásból tízmillió forinttal támogatja az esemény megrendezését.

Az idei Rockmaraton Fesztiválon fellép többek mellett a Napalm Death, az Enslaved, a Shining, a UK Subs, a Rumjacks, az Amon Amarth, a Megadeth, a Bad Religion, az Airbourne, az At The Gates, a Manegarm, a Behemoth, a Dog Eat Dog, az Epica, az Ignite, a Sonata Arctica, a Madball, a Testament és a Toxic Holocaust is. A magyar színtérről többek között a Road, az Ossian, a Depresszió, a Paddy And The Rats, az Ektomorf, a Pokolgép és az Alvin és a Mókusok játszik a Rockmaratonon.

Hirdetés