Chișinău-i üdvözlet: „Isten hozott Romániában!”

A posztológép orosz miniszterelnök-helyettest meghökkentő üzenet várta a telefonján, amikor a Moldovai Köztársaság földjére lépett.
Hirdetés

Dmitrij Rogozinról az átlagos médiafogyasztónak két dolog juthat eszébe, és ez a kettő összekapcsolódik: külpolitikai tevékenységét többnyire a közösségi hálózatokon bonyolítja, illetve nem fukarkodik a bombasztikus kijelentésekben, ha Oroszország vélt vagy valós ellenségeinek megfenyítéséről van szó.

„Legközelebb bombázógéppel jövök Romániába” – erre a kijelentésére bizonyára sokan emlékeznek még. Az orosz kormányfőhelyettest az hozta ki a sodrából, hogy Románia nem engedte átrepülni a légterén a repülőgépét, amikor hazafelé tartott a Dnyeszter menti Köztársaságból.

Rogozin kedden kétnapos látogatásra érkezett a Moldovai Köztársaságba, és rögtön a landolást követően kellemetlen meglepetés érte, amikor mobiltelefonja rákapcsolódott a helyi hálózatra – szokása szerint pedig ezt rögtön posztolta is a Facebookon és a Twitteren.

„Különös üzenet érkezett a telefonomra a chișinău-i reptéren: Isten hozott Romániában” – írja az orosz miniszterelnök-helyettes.

Arról még nincs hír, hogy bombázórepülőgéppel szándékszik-e meglátogatni az illetékes telekommunikációs cég székhelyét.

Hirdetés