Politikusok, ha csókolóznak…

Napok óta folyik a magyarázkodás. És egyre röhejesebb dolgokkal állnak elő.
Hirdetés

Na de kezdjük az elején. Szerdán került sor a Prahova megyei tanács alakuló ülésére. Eddig nincs a dologban semmi rendkívüli. Viszont az történt, hogy a PSD megyei tanácsosa, Alexandru Bănică váratlanul megragadta új főnöke, Bogdan Toader kezét és finoman megcsókolta. A videó itt látható.

A sajtó természetesen érdeklődni kezdett, mire Bănică először kijelentette: ez egy trükközött felvétel, marhaság, ő ilyet nem csinált, hát még a pap kezét se csókolja meg a templomban, hogy tenne ő ilyet.

Hát, igen, csakhogy a videó nem volt kamu. És a botrány füstölgött tovább. A sajtó képviselői felkeresték a másik, csókfogadó felet is. Bogdan Toader, a Prahova megyei tanács új elnöke kijelentette, hogy nem érti a dolgot. Bănica azt mondta neki, hogy a fennkölt pillanat hevében összetévesztette őt a megyei tanács volt elnökasszonyával, Rodica Paraschivval. Hogy mi van???

Az enyhén szólva nevetséges incidens híre akkorára dagadt, hogy megérintette Liviu Dragnea PSD-elnök ingerküszöbét is, aki pénteken azt nyilatkozta, telefonon beszélt a megyei tanácselnökkel és tisztázták a dolgot. Eszerint a baki az idősebb PSD-s kolléga hirtelen felindulásával magyarázható.

Meg talán a fanarióta hagyományokkal, tesszük hozzá mi.

Hirdetés