41-re emelkedett az isztambuli halálos áldozatok száma

A 239 sebesült közül 109 embert már kiengedtek a kórházból. A reptéri robbantásokat még egyetlen szervezet sem vállalta magára.
Hirdetés
Negyvenegyre emelkedett a keddi isztambuli terrortámadás halálos áldozatainak száma szerdán, az incidensnek 239 sebesültje van – közölte az isztambuli tartományi kormányzóság. A sebesültek közül 109 embert már kiengedtek a kórházból.
 
A hatóságok eddig 40 holttestet azonosítottak. A kormányzóság adatai szerint a halottak közül 27-en török állampolgárok, tíz külföldi és három kettős állampolgár is életét vesztette a lövöldözésekben és a robbantásokban. A továbbra is ismeretlen 4 személyből 3 holttest valószínűleg az elkövetőké.
 
Az áldozatok közül többen a repülőtéren dolgoztak, a földi kiszolgáló személyzet tagjaként, a jegykezelő pultnál vagy a vámnál. Rajtuk kívül egy taxisofőr és egy biztonsági őr is a halálos áldozatok között van. Szerda délelőtti sajtójelentések szerint legalább 2 rendőr is van a halottak között.
 
A három terrorista taxival érkezett a reptérre. Az egyik robbanás a terminál előtt, a járdán történt, a második a biztonsági kapunál a reptér bejáratánál. Az első bombát robbantó terrorista a robbantás előtt a reptér bejáratánál Kalasnyikovval lövöldözött. 
 
A török miniszterelnök szerint az első jelek azt mutatják, hogy a merényletet az Iszlám Állam követte el. A merénylet óta eltelt időszakban még egyetlen szervezet sem vállalta magára a felelősséget a támadásért.
 
Törökországban szerdára nemzeti gyásznapot hirdettek, a zászlókat félárbocra engedték.
 
A CNN Türk török hírtelevízió ankarai tudósítója, Hande Firat a televízió élő adásában szerdán azt mondta, hogy a török titkosszolgálat június elején az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet lehetséges támadására figyelmeztette a hatóságokat és az Atatürk repülőteret.
 

Az értesítő állítólag mind a merénylet helyszínét, mind az elkövetők nevét tartalmazta. 

Hirdetés