Az ő vezetésével kívánják a szocialisták leváltani a „Fidesz-rezsimet”

Molnár Gyula az MSZP új elnöke.
Hirdetés

Molnár Gyula volt budapesti elnököt választotta meg a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnökének a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa. Molnár 176:133 arányban győzte le az MSZP korábbi elnökét, Tóbiás Józsefet. Szanyi Tibor az első fordulóban 45 szavazatot kapott.

Molnár Gyula minden tartalmi, szervezeti és kommunikációs ügyet a 2018-as parlamenti választásoknak tervez alárendelni.

Az új pártvezető a zárt ajtók mögött ülésező tisztújító kongresszus szavazását követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, erős, szolidáris, erős, valamint hatékony és működőképes szocialista pártot akar a választók elé állítani két év múlva.

Molnár Gyula kérdésre válaszolva megerősítette, a jelenleginél nyitottabbá szeretné tenni az MSZP-t, ugyanis úgy gondolja, a „demokratikus oldal” egyetlen kihívóval győzheti le a „Fidesz-rezsimet”. Hozzátette, az ellenzéki pártok közötti esetleges együttműködésről még korai lenne beszélni, az MSZP elsőként az értelmiség, a civilek és a szakszervezetek felé akar nyitni.

A szocialisták új elnöke hangsúlyozta, a következő két évben félre kívánja tenni a belső vitákat és mindenkire számít abban, hogy vissza tudják szerezni az elmúlt időszakban elveszett hitelességüket.

Hirdetés

A választmány elnökének választott Hiller István határozott, erős karakteres és sikeres szocialista pártot ígért. Hangsúlyozta, jól együtt tud majd működni Molnár Gyulával. Az új választmányi elnök megismételte korábban hangoztatott koncepcióját, amely szerint az elnökség a jövőben elsősorban a napi aktualitásokkal foglalkozik, míg a választmány feladata a hosszú távú stratégiaalkotás lesz.

Hiller István úgy fogalmazott, a siker érdekében össze kívánja hangolni a modern baloldal és a modern nemzet fogalmát, a büszke magyarságot a büszke európaisággal.

Hirdetés