Na mikor kezdődik az iskola?

Nem, nem szeptember 12-én, ahogy tavaly az Oktatási Minisztérium bejelentette.
Hirdetés

Bizony, Adrian Curaj oktatási miniszter kedden bejelentette, egy szakmai konferencián: az iskola szeptember 15-én kezdődik.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem lehet elsétálni az iskolába már hétfőn, azaz szeptember 12-én. A miniszter úr elmondása szerint a „kimaradó” három nap tulajdonképpen egy Iskola másképp programmá szelídül, ahol a gyermekek elmesélhetik egymásnak és oktatóiknak, mi történt velük ezen a nyáron.

Persze csak akkor, ha van kedvük hozzá. A szeptemberi bemelegítő Iskola másképp ugyanis a miniszter szerint nem kötelező. Vagyis csak szeptember 15-étől büntetik a hiányzást.

A tanügyi káderek leesett állal fogadták a miniszteri bejelentést. Hiszen az ilyesmit nem szokás csak úgy, egyik napról a másikra megváltoztatni. Jelen pillanatban mindenképp érvényben van még a tavaly meghatározott tanrend, és eszerint igazolatlan hiányzást fognak kapni azok a diákok, akik szeptember 12-én nem ülnek be az iskolapadba.

Egyesek annak az alapos gyanúnak is hangot adtak, hogy ha ez a terv hivatalossá válik, vagyis minden iskola megkapja a vonatkozó minisztériumi rendeletet, egy szem diák se fog jelentkezni szeptember 12-én, mert nem hülye, hogy megkurtítsa a vakációját. Magyarán: ennek az egésznek nincs túl sok értelme.

Hirdetés