Kétéves kislány halt meg a viharban

Ha a medve nem játék, az időjárás még annyira sem.
Hirdetés

A Maros megyei Katasztrófavédelmi és Sürgősségi Igazgatóság (ISU) jelentése szerint különösen vad vihar csapott le Kutyfalvára és Marosdátosra, melynek nyomán több mint 300 ház tetőzete megrongálódott.

A viharos széllökések következtében 12 épület teteje gyakorlatilag elszállt. És a helyiek által tornádónak nevezett vihar az istenházát sem kímélte: két templomtorony is ledőlt.

Baj van az áramszolgáltatással is: a szél villanypóznákat döntött ki, melynek következtében sok háztartás áram nélkül maradt.

Marosvécsen halálos áldozatok is voltak. A viharos szél következtében kidőlt egy fa és ráesett egy alatta álló autóra, amelyben emberek ültek. A család kétéves kislánya a helyszínen meghalt, az apa mindkét lába eltört. Az anya és a másik két gyerek kisebb sérülések árán megmenekült.

És a hektikás időjárás nem akar odébb állni. Az Országos Meteorológiai Szolgálat újabb sárga jelzést adott ki az ország 12 megyéjére nézve (köztük Szatmár, Máramaros, Bihar, Arad, Temes, Kolozs): egész hétfőn 14 órától kezdve kedden 11 óráig fél szemünket tartsuk az égbolton, mert bármikor lecsaphat ránk a vihar.

Hirdetés

 

Fotók: Facebook, Anca Chirvai

Hirdetés