Tábort szervez a Szász Jenő Intézet

Honismeret Zeteváralján szeptemberben, miután lepörög Tusványos és az EMI Tábor. Székely Szigetről idén nem hallani, lehet, hogy Bukarestben tartják.
Hirdetés
Szülőföldkutató és honismereti táborban való részvételre pályázhatnak fiatalok a Nemzetstratégiai Kutatóintézet felhívása alapján.
 
A kutatóintézet MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a Kós Károly építész, író, politikus nevével fémjelzett pályázatra olyan, a Kárpát-medencében vagy a világon bárhol élő, 18. életévüket betöltött fiatalok jelentkezését várják, akik elkötelezettséget éreznek szülőföldjük társadalmi ügyei – különös tekintettel a megmaradás és gyarapodás kérdése – iránt.
 
A nyertesek részt vehetnek az egy héten át tartó Kós Károly Szülőföldkutató és Honismereti Táborban Zeteváralján, Erdélyben, ahol kiváló szakemberektől tanulhatják meg, hogyan lehet szűkebb hazájukat néprajzi és szociológiai módszerekkel közelebbről megismerni és leírni.
 
 

Nem ez az egyedüli, nemrég indított honismereti kezdeményezés, amely Kós Károly nevét viseli: az RMDSZ 2010-ben alapított, tudományos háttérintézményét is Kós Károly Akadémia Alapítványnak nevezi. A Kós Károly Akadémia az elmúlt hónapokban tartott történelmi előadássorozatot Erdély a 20. században címmel Marosvásárhelyen, az előadásokat itt lehet visszanézni.

Hirdetés