Ausztria kibekkelte Cristiano Ronaldót

Portugália még 11-esből sem tudta feltörni az osztrák védelmét.
Hirdetés
A magyar válogatott szempontjából tökéletes eredmény, gólnélküli döntetlen született az Európa-bajnokság F csoportjának másik szombat esti mérkőzésén.
 
Az Izland ellen 25 lövésből egyetlen gólt szerző portugál válogatott most se töltött, csak tüzelt, játékosai 23-szor célozták meg az osztrák kaput, de a pontosággal most is erősen hadilábon álltak. A lövéseknek ugyanis alig negyede (6) találta el a kaput, akkor azonban Almer mindig a helyén volt. 
 
Különösen Cristiano Ronaldónak volt rossz napja: a portugál szupersztár immár 16-szor próbálkozott gólszerzéssel az Eb-n, de két meccs alatt még egyszer sem tudott betalálni. A meccs elején még a másik portugál csatár, Nani tette próbára Almert, de aztán Ronaldo három perc alatt fejjel, majd lábbal is mellé küldte a labdát. A 35. percben már pontosan fejelt, de Almert nagy bravúrral védett. 
 
A második félidő elején egy percen belül két CR–Almer párbaj is volt, az osztrák kapus előbb egy 20 méteres lövést kotort ki a bal alsó sarokból, majd egy fejesnél állt jó helyen. Ronaldo szabadrúgásból is próbálkozott, de az fölé ment, aztán a 78. percben megkapta a lehető legnagyobb esélyt: egy beadásra várt, amikor Hinteregger fellökte, de a 11-est a jobb kapufa tövére lőtte. Jó kapusnak szerencséje is van – sóhajtott fel Almer, akinek a 85. percben a hálójába került ugyan a labda, de Ronaldo lesről fejelte be.        
 
 
A meccset végigbekkelő osztrákok egyedül a második félidő első percében lőttek kapura, Ilsanker révén, de Rui Patricío is megmutatta, hogy jó kapus. A portugál válogatott pedig azt, hogy hatékonysága teljesen ki van szolgáltatva kapitányának, Cristiano Ronaldónak pedig egyelőre nagyon nem megy az Európa-bajnokságon.  
 
F csoport, 2. forduló: Portugália–Ausztia 0-0
Párizs, Parc des Princes-stadion, 44 291 néző. Vezette: Nicola Rizzoli (olasz) 
Portugália: Rui Patricio – Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Raphael Guerreiro – Quaresma (Joao Mário, 71.), William Carvalho, Moutinho, André Gomes (Éder, 83.) – Nani (Rafa Silva, 89.), Cristiano Ronaldo. 
Ausztria: Almer – Klein, Hinteregger, Prödl, Fuchs – Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger – Harnik, Alaba (Schöpf, 65.), Arnautovic – Sabitzer (Hinterseer, 85.). 
Sárgalap: Quaresma (31.), Pepe (40.), Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)
A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Izland 2 (2-2), 3. Portugália 2 (1-1), 4. Ausztria 1. 
 
 
 

Megérkeztek a belgák!

 
Beindult a belga válogatott az Európa-bajnokságon, miközben az írek a topcsapatok ellen továbbra sem tudnak túllépni a szimpatikus vesztes szerepén.
 
Az első félidő képe egy olyan Premier League-mérkőzést idézett, amelyen egy topcsapat játszik egy kiscsapattal. A kezdőcsapatokat elnézve cseppet sem volt véletlen: a belgáknál nyolcan most is az angol élvonalban szerepelnek, de Vermaelen is egykori Arsenal-játékos, míg az íreknél mindenki ott futballozik. 
 
A kezdeményezés végig a belgák kezében volt, de az első félidőben a tizenhatos előtt elfogyott a tudományuk a zártan védekező ellenféllel szemben.  Az írektől csak Long volt felmentve a bekkelés alól, magányos támadóként próbálta lebirkózni a belga védelmet. Igazán nagy helyzetek csak a szünet előtti percekben, pontrúgásokból adódtak a belgák előtt, de Alderweireld fejese után Hoolahan mentett a gólvonalon, Vertonghem pedig estében fölé lőtt. 
 
A második félidőben az írek is megpróbálkoztak a támadással, de vesztükre: az első belga labdaszerzésből De Bruyne elment a jobbszélen, középre tett labdáját pedig Lukaku 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtte. A gól megtörte a szigetország válogatottját, a belgák viszont meglelték az olaszok ellen elvesztett önbizalmukat, és következő két helyzetüket is gólra váltották: előbb a nagy lendülettel berobbanó Witsel fejelte be Mertens felívelt labdáját, majd szinte lemásolták az első gólt, csak Hazard volt az előkészítő, és Lukaku valamivel közelebről lőtte be. 
 

 

 
A végén az írek mentek ugyan előre becsülettel, de Brady, majd Hendrick is saját csapttársát lőtte fejbe.  
 
A belgák győzelme egyben az is jelenti, hogy Olaszország már az utolsó forduló előtt megnyerte az E csoportot, a svédek és az írek viszont győzelmi kényszerben lesznek harmadik mérkőzésükön.      
 
E csoport. 2. forduló: Belgium–Írország 3-0
Stade de Bordeaux, 39 493 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57.) – Carrasco (Mertens, 64.), De Bruyne, Hazard – Lukaku (Benteke, 82.). 
Írország: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Ward – Hendrick, Whelan, McCarthy (McClean, 63.), Brady – Hoolahan (McGeady, 71.) – Long (Keane, 79.).
Gólszerzők: Lukaku (48., 70.), Witsel (61.)
Sárgalap: Hendrick (42.), Vermaelen (50.)
A csoport állása: 1. Olaszország 6 pont, 2. Belgium 3, 3. Svédország 1 (1-2), 4. Írország 1 (1-4).

Hirdetés