Megrendezte az ömaga elleni „maffiatámadást” a trükkös jelölt

Mi mindenre képes egy politikus a hatalomért? Például felgyújtja a saját házát csak azért, hogy megfélemlítési szándékkal vádolhassa ellenfeleit.
Hirdetés

Egy egészen elképesztő esetre derült fény tíz nappal a választások után. A Beszterce-Naszód megyei Borgóbeszterce (Valea Bârgăului) polgármesteri székéért folytatott választási küzdelemben a jelöltek nem válogattak az eszközökben, és akciófilmekből kölcsönzött módszereket is bevetettek a győzelem érdekében. 

A választások előtt egy nappal az egyik jelölt, név szerint Daniel Resvanţă azzal vádolta meg a másik két jelöltet, hogy felgyújtották a házát. A Románia Fejlődéséért Országos Szövetség (UNPR) színeiben induló jelölt azt állította, hogy Molotov-koktélt dobtak a házába, és amikor feleségével, élettársával (két különböző nő), és négy gyermekével menekülni próbált, rálőttek az autójára.

Az ügyészek is az ügy végére jártak, így kiderült: Daniel Resvanţă megrendezte az egész esetet. Tettében nemcsak az motiválta, hogy így megfélemlítési szándékkal vádolhatja ellenfeleit, hanem a házra kötött biztosítási pénz is. A két nő, akivel együtt élt, segített neki a maffiatámadás megrendezésében. A férfit  24 órára őrizetbe vették, majd elrendelték a 30 napos előzetes letartóztatását, de eljárás indult a tettestársak ellen is. A vád: emberölési kísérlet, biztosítási csalás, hatóság megtévesztése, hamis tanúzás, a fegyverviselési szabályok megsértése, jogszerűtlen fegyverhasználat és vesztegetés.

Nem ez az első eset, amikor a férfi biztosítási csalással próbálkozik. Három évvel ezelőtt egy 300 ezer eurót érő házat gyújtott fel, és zsebelte be az óriási összeget a biztosítótól. A ügyészek ebben az ügyben is vizsgálatot indítottak.

Daniel Resvanţă a trükkös kampány ellenére nem nyerte meg a választást, de így is bekerült a helyi tanácsba. A PNL polgármesterjelöltje, Vasile Dologa, aki 24 év után elvesztette a polgármesteri széket, a Resvanţă-t okolja a választási kudarcáért, ezért pert helyezett kilátásba. 

Hirdetés