Szeretne marsi őstelepes lenni? Hát, ezzel elkésett!

Az űrhódító kolumbuszkristófok csapata ugyanis már összeállt.
Hirdetés

A marsi honfoglalást irányító Mars One vállalat képviselői szerint a projekt jelen pillanatban ott tart, hogy a 140 országból jelentkezett kábé 200.000 önkéntes közül kiválasztották azt a 100 szerencsést, aki tovább küzdhet a nagy cél eléréséért.

A telepesválogatás soron következő, harmadik szakaszában a 100 kiválasztottat hat hónapon keresztül abriktolják a válogatók. Norbert Kraft, a Mars One orvos-igazgatója elárulta, hogy a kiállandó próbákat a NASA szakemberei állították össze, és 90%-ban csapatmunkával lehet velük megbirkózni. A harmadik szakasz végén 60 ember búcsúzik a projekttől, a maradék 40 potenciális telepest pedig tovább kínozzák, mintha űrhajósok lennének, mert hát végül is azok lesznek. A negyedik szakasz végére 30 ember „marad talpon”, akik közül a Mars One végül kijelöli azt a szerencsés 24-et, akik négyes csoportokban útnak indulnak majd a Vörös Bolygó felé.

A tervek szerint az első telepesek 2026-ban vágnak neki a nagy útnak, a többi csapat 26 hónapos időközönként követi őket. A Vörös Bolygóra érve a telepeseknek kis közösségekben kell élniük, fel kell kutatniuk a vízforrásokat, oxigént kell „csinálniuk” és természetesen meg kell termelniük a táplálékukat.

Valamiért nem irigyeljük őket.

Hirdetés