Nem akar kormányt buktatni a PSD

Mert nem látja értelmét.
Hirdetés

Kegyessé tette a pártja szempontjából kiváló bukaresti szereplés az önkormányzati választáson Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét: a politikus kijelentette, hogy nem tervezik a jelenleeg regnáló szakértői kormány megbuktatását. Ez annyit jelent, hogy nem nyújtanak be bizalmatlansági indítványt a kabinet ellen, hanem hagyják, hogy kitöltse az őszi parlamenti választásig tartó mandátumát.

„Nem. Felelősségteljes ember vagyok” – válaszolt a politikus arra a kérdésre, hogy a sikeresnek nevezhető választási szereplést követően megkísérlik-e megbuktatni a kormányt. „Még ha néha voltak is olyan párttársaim, akik harcosabban viselkedtek, engem elsősorban az ország stabilitása érdekel” – közölte a politikus. Emellett arra is rámutatott, hogy a kormánybuktatás után az új kormányfő kijelölése a szociáldemokratákkal ellentétes táborból származó Klaus Johannis államfő hatásköre lenne.

„Nem akarjuk most átvenni a kormányzást, mert nem tudjuk. Az esetlegesen megszavazott bizalmatlansági indítványt követően Johannis elnök elé kerülnénk, aki biztosan nem nevez ki PSD-s miniszterelnököt, biztosan olyan jelöltet nevez meg, akit mi nem tudunk elfogadni, így néhány hónapnyi instabilitás következhet, olyan gazdasági következményekkel, amelyeket senki sem akar” – összegzett Dragnea.

Hirdetés