Több korrupt határrendészt is őrizetbe vett az ügyészség

Eddig tartott az aranyélet.
Hirdetés

Szerda reggelig huszonhat személyt vettek 24 órás őrizetbe abból a 60 emberből, akiket a temesmórai határátkelőn felgöngyölített korrupciós hálózat ügyében vittek be kihallgatásra a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) temesvári székhelyére.

A kihallgatott személyek között határrendészek, csempészek és a bűnszervezethez más módon kapcsolódó személyek is vannak.

Mint arról beszámoltunk, a DIICOT és a belügy minisztérium belső korrupcióellenes osztály kedden reggel csapott le a temesmórai átkelőre. Az ügyészség többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz. Összesen 80 személynél hajtottak végre házkutatásokat. A gyanú: bűnszervezet létrehozása, csempészet, csempészetben való bűnsegédlet, vesztegetés elfogadása és vesztegetés.

Az ügyészek szerint a határrendészek Gabriel Ionuţ Furcea parancsnok és alárendeltjei irányítása alatt bűnszervezetet hoztak létre, amely vesztegetés fejében simán átengedte a csempészeket, a migránsokat,  a nemzetközi körözés alatt álló gyanúsítottakat, de a kisebb kihágások fölött is szemet húnytak, ha elegendő csúszópénzt kaptak.

Sőt még ennél is jobban kimaxolták az „ipart:” amikor semmilyen rendellenességet sem észleltek, akkor is pénzt követeltek az átkelőktől, arra hivatkozva, hogy ez a „szokás”, amelynek mindenkinek alá kell vetnie magát.

Hirdetés