Így telt Károly herceg első napja a Székelyföldön

Többek között jellegzetes helyi ételekkel vendégelték meg.
Hirdetés

Mozgalmasan telt Károly brit trónörökös első teljes napja Erdélyben. Miután hétfő délután Bukarestben rövid udvariassági látogatást tett az államfőnél és a miniszterelnöknél, a hétfő estét már Zalánpatakon töltötte, a keddi napot pedig gróf Kálnoky Tibor ottani vendégházában. A falu Málnás felőli kijáratánál fekvő, 1-es számot viselő portán a délelőtt folyamán nem volt sok mozgás, a herceg kíséretében levők néha megmutatkoztak az udvaron, beszélgettek, egy kisebb társaság sétált is egyet a környéken.

Kora délután megelevenedett a ház körül a forgalom, kürtőskalács-sütéshez szükséges kellékeket, egy ládában csíki sört, házi kenyeret hoztak a portára, majd megjelent egy lovas szekér, melyet ünnepi ruhába öltözött helyi fogatos vezetett – innen lehetett tudni, hogy Károly herceg kimozdul. Meg is jelent az udvaron, de kisvártatva Kálnoky gróf és még kéttucatnyi ember kíséretében a hátsó kijáraton hagyta el a birtokot, eltűnve a közeli erdőben.

A séta nem sikerült hosszasra, mert jókora zápor zúdult le. A herceg a szerdai nap folyamán Szászfehéregyházára látogat, délután pedig a Zalánpatakon nemrég felavatott tájházat tekinti meg.

Hirdetés