Mindenkitől csúszópénzt követeltek a határrendészek – lecsaptak rájuk

Temesmórán történt az eset. A szervezett bűnözés elleni ügyészség résen volt.
Hirdetés

Egy egész határátkelő személyzetére csapott re kedden reggel a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) és a belügyminisztérium belső korrupcióellenes osztálya (DGA): az ügyészek kommandósok kíséretében megszállták a Temes megyében található temesmórai határátkelőt, és lefegyverezték az összes határrendészt. Ennek nyomán természetesen az egész határátkelőn leállt a forgalom.

Az ügyészség többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz. Összesen 80 személynél hajtottak végre házkutatásokat. A gyanú: bűnszervezet létrehozása, csempészet, csempészetben való bűnsegédlet, vesztegetés elfogadása és vesztegetés.

Az ügyészek szerint a határrendészek Gabriel Ionuţ Furcea parancsnok és alárendeltjei irányítása alatt bűnszervezetet hoztak létre, amely vesztegetés fejében simán átengedte a csempészeket, a migránsokat,  a nemzetközi körözés alatt álló gyanúsítottakat, de a kisebb kihágások fölött is szemet húnytak, ha elegendő csúszópénzt kaptak.

Sőt még ennél is jobban kimaxolták az „ipart:” amikor semmilyen rendellenességet sem észleltek, akkor is pénzt követeltek az átkelőktől, arra hivatkozva, hogy ez a „szokás”, amelynek mindenkinek alá kell vetnie magát.

Hirdetés