PNL: a PSD felfüggesztené tisztségéből Iohannist

A párt társelnöke, Alina Gorghiu apokaliptikus jövőt vázolt fel.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) arra készül, hogy felfüggessze tisztségéből Klaus Iohannis államfőt – kongatta meg a vészharangot Alina Gorghiu, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) társelnöke egy kedd esti rendezvényen.

A PNL alapításának 141. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen a politikusnő azzal vádolta meg Liviu Dragneát, a  PSD elnökét, Victor Pontát, a párt volt elnökét, korábbi kormányfőt és  Călin Popescu Tăriceanu volt miniszterelnököt, a szenátus elnökét, hogy a parlamenti választások előtt le akarják váltani a kormányt, Pontát ültetik a képviselőház elnöki székébe, kísérletet tesznek az államfő felfüggesztésére, és fékezni akarják a korrupcióellenes küzdelmet.

Mint ismeretes, Dragneát két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték az akkori államfő, Traian Băsescu leváltásáról szóló, 2012-es népszavazáson elkövetett csalások miatt, Ponta ellen is korrupciós eljárás zajlik, és Tăriceanu ellen is bűnvádi eljárást indított a DNA hamis tanúzás és bűnpártolás miatt a Paul Lambrino herceget érintő törvénytelen erdő-visszaszolgáltatási ügyben.

Hirdetés