Újabb kupából pezsgőzhet a Kolozsvári CFR

Miután a kupadöntőben legyőzte a Dinamót.
Hirdetés

Negyedszer is a Kolozsvári CFR hódította el a Román Kupát, miután a bukaresti Nemzeti Arénában megrendezett kedd esti döntőben hosszabbítás után tizenegyesekkel legyőzte a Bukaresti Dinamót.

A mintegy negyvenezer néző óriási hangulatot varázsolt a stadionba, már csak azért is, mert a kezdő sípszó előtt a Dinamo szurkolói látványos koreográfiával búcsúztatták a csapat nemrég a pályán, mérkőzés közben elhunyt játékosát, Patrick Ekenget. (A 14. percben meg is szakították a játékot, hogy egy perc néma főhajtással emlékezzenek meg a 14-es mezben játszott kameruni labdarúgóról).

Aztán a pályán is a Dinamóé volt a főszerep:

Gnohere a 23. percben értékesítette a tizenhatoson belüli lerántásáért megítélt büntetőt, majd a 35. percben Bikfalvi fejjel növelte a „Kutyák” előnyét.

A CFR mozdonyát azonban a jelek szerint feltöltötték üzemanyaggal a szünetben, mert csupán néhány perccel a második félidő kezdete után Ruiz révén szépített. A CFR szurkolóit kis idő múlva Gnohere kergette a végső kétségbeesés állapotába, de gólját a játékvezető les miatt – jogosan – nem adta meg.

Ezt követően a CFR játszott határozottabban, ugyanakkor a feszültség miatt az indulatok is elszabadultak – Tiago Lopes, egy, a Dinamo kispadja mellett kirobbant vita hevében még a bukarestiek edzőjét, Mircea Rednicet is megütötte, de megúszta kiállítás nélkül.

Nem úszta meg viszont a Dinamo újabb kapott gól nélkül:

a 89. percben Cristian Lopez fejjel vette be a bukarestiek kapuját, így jöhetett a hosszabbítás.

Hirdetés

Amelyben gól már nem esett, így büntetőpárbaj következett, amelyben 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de ekkor a dinamós Rotariu hibázott, a kolozsváriak részéről Ruiz viszont nem, így jöhetett az őrjöngés, Kolozsvárott, a fellegvári stadionban pedig már készíthetik a helyet az újabb trófeának.

A meccs után a Dinamo edzője, Mircea Rednic szomorúan összegzett, elismerte, hogy csapata szenvedett, de megjegyezte: a CFR szerencsés volt, ráadásul tanítványai még mindig nem dolgozták fel Ekeng elvesztését. Ennek kapcsán sajnálatát fejezte ki, hogy nem ajánlhatták fel a kupát az elhunyt játékos emlékének.

A CFR viszont helyettük is megteszi: Iuliu Mureşan, a kolozsvári klub elnöke közölte, elküldik a kupa másolatát Kamerunba, hogy felállíthassák Ekeng sírja mellett. Megjegyezte: a meccs nagyon nehéz volt, egy szenzációs szurkolókkal rendelkező Dinamo ellen játszottak, de a csapat bizonyította az erejét.

Hirdetés