Nagybánya: az előzetesben levő ex-polgármester támogatására biztat az RMDSZ

Cătălin Cherecheşt tetten érték csúszópénz elfogadása közben.
Hirdetés

A nagybányai RMDSZ arra biztatja a város magyar közösségét, hogy a június 5-i helyhatósági választásokon szavazzanak Cătălin Cherecheşre, a Nagybányért Koalíció jelöltjére – jelentette ki csütörtökön sajtótájékoztatón Vida Noémi városi elnök.

Mivel az RMDSZ-nek nincs saját polgármesterjelöltje és mivel Cherecheş az évek során sok esetben támogatta a magyar közösséget, a szövetség őt támogatja.

Cătălin Cherecheşt két hete helyezték harminc napos előzetes letartóztatásba, miután a DNA őrizetbe vette azt követően, hogy tetten érték, amint 30 ezer lej csúszópénztvesz át a helyi labdarúgóklub elnökétől.

A DNA szerint Cherecheş 2014-ben felkért egy személyt, hogy vállalja el a Nagybányai Városi Labdarúgóklub elnöki tisztségét, és megígérte, hogy az önkormányzat finanszírozza a klubot, és az adósságait is kifizeti. Cserében saját maga részére visszakérte a klubnak folyósított összeg egy részét. Ennek nyomán 2015 márciusa és augusztusa között a polgármester 70 ezer lejt kapott. Idén április 14-én aztán Cherecheş 400 ezer lejt kért, azt azonban kikötötte, hogy csak 30 ezer lejnél nem nagyobb részletekben kapja meg.

Cherecheș helyét Ludescher Iván eddigi RMDSZ-es alpolgármester veszi át a városvezetésben – dőlt el a hétfői tanácsülésen.

Hirdetés