Nem jött össze az újabb győri BL-siker, a bukarestiek örülhetnek

Szoros meccsen végül az összeszedettebb román csapat győzött Budapesten.
Hirdetés

A Győri Audi ETO KC hosszabbítás után hétméteresekkel 29-26-ra kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi, budapesti döntőjében a Bukaresti CSM csapatától.

A román csapat svéd légiósa, Isabelle Gulldén négy lövésből négy góllal kezdte a meccset, és tökéletes mutatóját egészen a szünetig megőrizte (8/8). A győriek támadásban pontatlanabbak voltak, de több lövőhelyzetet alakítottak ki, és – jórészt a norvég Heidi Lökének köszönhetően – egy-két góllal rendre jobban álltak (10-8). A döntőbe jutásukkal a szezon meglepetését szolgáltató bukarestiek összeszedetten, hatékonyan kézilabdáztak, így tartották a lépést a magyar együttessel, sőt a szünet előtt fordítani is tudtak (12-13).

A szoros eredmény miatt az egész második félidőben nagyszerű volt a hangulat a Papp László Budapest Sportaréna lelátóin, bár az elődöntőhöz hasonlóan a fináléban sem volt telt ház.

A CSM horvát kapusa, Jelena Grubisic a második felvonásban is hozta a szünet előtt mutatott jó teljesítményét, és

mivel a győriek továbbra sem találták Gulldén játékának ellenszerét, felváltva vezettek a csapatok egy-egy góllal.

Az ETO 18-17-es hátrányt követően kulcsjátékosai kiváló egyéni megmozdulásaival visszavette a vezetést. A végső dudaszó előtt 16 másodperccel Görbicz Anita értékesített egy büntetőt, de Torstensson három másodperccel a vége előtt egyenlített (22-22), így hosszabbítás következett.

A ráadás első öt percét két góllal a Győr nyerte, ám tíz másodperccel a második periódus végét megelőzően Gulldén büntetőből egyenlített (25-25).

A finálé hétméteresekkel dőlt el a CSM Bucuresti javára,

Hirdetés

mivel a győri játékosok közül Nycke Groot és Heidi Löke kísérletét is kivédte a brazil kapus, Pessoa De Oliveira. Az utolsó román lövés a 2004 és 2011 között győri színekben kézilabdázó Aurelia Brădeanu nevéhez fűződik.

Ez volt a győriek tizedik döntője a nemzetközi porondon: az EHF Kupában négyszer (1999, 2002, 2004, 2005), a KEK-ben egyszer (2006), a Bajnokok Ligájában immár harmadszor (2009, 2012, 2016) vesztettek, és kétszer (2013, 2014) nyertek. A mostani szezonban 22 BL-meccset játszottak, mivel a főtáblára kerülésért rendezett selejtezőben is pályára kellett lépniük. Mérlegük 16 győzelem, 3 döntetlen és 3 vereség.

A nemzetek örökrangsorát a szovjetek vezetik 16 aranyéremmel, az osztrákok nyolccal a másodikok, a dánok héttel a harmadikok. A magyarok a negyedikek négy diadallal, román csapat pedig harmadszor ért a csúcsra.

A Bukaresti CSM a mostani volt az első Bajnokok Ligája-idénye, eddig a tavalyi és az idei bajnoki címe volt a legnagyobb sikere, illetve az, hogy a 2011/12-es szezonban bejutott az EHF Kupa legjobb 16 csapata közé.

Hirdetés