Már a rendőrséget is érdekli a Buta-Bunta-ügy

Felmerült a gyanú, hogy a Buta Levente székelyudvarhelyi polgármesterjelölt indulásához szükséges aláírásokat hamisították.
Hirdetés

A Hargita megyei rendőrség eljárást indított  Buta Levente jelölésével kapcsolatosan, miután egy udvarhelyi lakos jelezte, saját adatait fedezte fel a független jelölt támogatói listáján, de aláírását állítása szerint odahamisították. A Krónika úgy tudja, először a választási bizottságot kereste meg az illető panaszával, majd miután kikérte a támogatói listát, a rendőrséghez fordult.

A rendőrség szóvivője a lapnak azt nyilatkozta, hogy  a hasonló eseteket kiemelt szigorral kezelik: pénzbírsággal illetve hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető az okirat-hamisító.

Buta Levente támogatói íveit Bunta Levente jelenlegi polgármester és polgármesterjelölt is kikérte, aki megállapította: három olyan önkéntes is gyűjtött támogatói aláírásokat Buta Leventének, akik Arros Orsolya RMDSZ-es polgármesterjelöltnek segítettek.

Ahogy az alábbi videóból is kiderül, beindult a mémgyár a Buta-Bunta-ügyben, avagy egy Buta százat csinál:

Hirdetés

 

A Székelyhonnak egyébként Budapesten sikerült elérnie a titokzatos Buta Leventét, aki egy kurta-furcsa interjúban tagadta, hogy bármelyik pártnak köze lenne az indulásához. Állítása szerint Bunta Levente tudta, hogy indul a választáson, és kellett neki a cirkusz, azért csinált belőle felhajtást. Azt is tagadta, hogy ugyanaz a személy lenne, aki az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzését késleltette.

Hirdetés