A hatóságok nem tisztelik a népszokásokat

Már a tengerparton sem ralizhat nyugodtan az ember.
Hirdetés

Fejenként 20 ezer lejes pénzbírságot szabott ki a konstancai rendőrség két sofőrre, akik a „csapassuk terepjáróval a tengerparton” nevű modern kori népszokás lelkes ápolói (voltak).

Az egyik autóvezető – egy Ilfov megyei fiatal – a mamaiai plázson ralizott egyet terepjárójával, ügyesen kerülgetve az embereket, majd a homokos partot nyaldosó hullámokba is belehajtva bizonyította, hogy mennyire tökösebb a gyalogosan sétálgató átlagpolgároknál.

Balszerencséjére a műsorról drónos felvétel készült, a videón látható rendszám alapján pedig a rendőrség könnyedén azonosította a Land Rover terepjáró tulajdonosát és tájékoztatta a 20 ezer lejes befizetési kötelezettségről.

A másik hasonló performansz Vama Vechén történt, ahol szintén a szemtanúk által készített képek alapján azonosították – és bírságolták meg – a tengerparti sofőrt, egy bukaresti fiatalembert.

Egy harmadik személyt – egy Szeben megyei rendszámú gépkocsi sofőrjét – még keres a rendőrség, ő egy năvodari-i napozóhelyen krúzolt a tengerparti homokban.

Hirdetés

A jelenség egyébként meglehetősen gyakori, a feltűnősködő sofőrök általában drága luxusjárgányokkal, terepjárókkal autóznak nyáron a tengerparton, tópartokon, télen pedig a sípályákon.

 

 

Hirdetés