Erdély már ebben is lenyomta Románia többi részét

Több pénz állt a házhoz.
Hirdetés

Erdély és a Partium kapta 2015-ben a közúti infrastruktúrafejlesztésre szánt kormánypénzek jelentős részét – írja a Ziarul financiar című gazdasági lap az Országos Autópálya- és Közútkezelő Társaság (CNADNR) hivatkozva.

Az erdélyi régió tavaly 2 milliárd lejt kapott közútfejlesztésre, ami az erre a területre szánt teljes költségvetés 46 százaléka. Igaz, ez nem is meglepő, hiszen – Bukarest mellett – ez a régió az ország gazdasági motorja.

Erdély, a Partium és a Bánság összesen 3,7 milliárd lejt kapott közútfejlesztésre. A lap szembeállítja ezzel az összeggel a Moldva és Bukovina által összesen kapott pénzeket: nekik 370 millió lej jutott.

A gazdasági lap által megszólaltatott elemző szerint az a gyakorlat, hogy Erdély és a Partium kapja a jelentősebb fejlesztési összegeket, tovább mélyíti a szakadékot ezen régiók és a Kárpátokon túli területek között, és úgy véli, ha Moldvában fejlesztenék az infrastruktúrát, az növelné Románia versenyképességét, lévén abban a régióban olcsóbb a munkaerő.

Hirdetés