Előzetesben a nagybányai polgármester

A helyi labdarúgóklub támogatására szánt összegekre vetett szemet a DNA szerint.
Hirdetés

Huszonnégy órás előzetes letartóztatásba helyezte az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) Cătălin Cherecheşt, Nagybánya független polgármesterét, akit kedden vettek őrizetbe, miután – a DNA közleménye szerint – tetten érték csúszópénz elfogadása közben.

A polgármestert vesztegetés folytatólagosan elkövetett elfogadásával gyanúsítják, a korrupcióellenes ügyészség szerint a keddi városházi rajtaütés során 30 ezer lejt találtak nála.

A DNA szerint  Cherecheş 2014-ben felkért egy személyt, hogy vállalja el a Nagybányai Városi Labdarúgóklub elnöki tisztségét, és megígérte, hogy az önkormányzat finanszírozza a klubot, és az adósságait is kifizeti. Cserében saját maga részére visszakérte a klubnak folyósított összeg egy részét. Ennek nyomán 2015 márciusa és augusztusa között a polgármester 70 ezer lejt kapott. Idén április 14-én aztán  Cherecheş 400 ezer lejt kért, azt azonban kikötötte, hogy csak 30 ezer lejnél nem nagyobb részletekben kapja meg.

Cherecheş ugyanakkor azt állítja: több ízben is a saját vagyonából segítette ki a nehéz anyagi helyzetben levő klubot, a klubelnök pedig azért kereste fel az irodájában, hogy visszaadja a kölcsönként a klubnak folyósított pénz egy részét.

Hirdetés