„Buta” diverzió Udvarhelyen?

Az egyik független polgármesterjelölt neve egyetlen betű híján megegyezik a szintén függetlenként induló jelenlegi elöljáró, Bunta Levente nevével.
Hirdetés

Ha a központi választási iroda jóváhagyja, Székelyudvarhelyen két, majdnem azonos nevű polgármesterjelölt is ringbe száll a júniusi önkormányzati választásokon. Az RMDSZ színeiben választást nyert, most függetlenként induló jelenlegi polgármester, Bunta Levente mellett ugyanis egy Buta Levente nevű jelölt is leadta a jelöltséghez szükséges dokumentációt.

Honnan ismerős a Buta Levente név? Onnan, hogy egy ilyen nevű személy feljelentése nyomán indult vizsgálat 2011-ben az Erdélyi Magyar Néppárt bejegyzése kapcsán – ezt a néppárt vezetői közölték a nyilvánossággal. Természetesen elképzelhető, hogy véletlen egybeesésről, névazonosságról van szó csupán.

A versenyben lévő jelöltek tehát a következők:

• Arros Orsolya, RMDSZ

• Gálfi Árpád, EMNP-MPP

• Lukács László, független

• Bunta Levente, független

Hirdetés

• Buta Levente, független

A legutolsó jelentkező kivételével a választási bizottság jóváhagyta a jelöltek kérését – Buta Levente ügyében valószínűleg ma döntenek.

Bunta Levente – az ‘n’ betűs – viszont a következő bejegyzést posztolta a Facebook-oldalán a jelöltségével kapcsolatban:

„Pénteken leadtam a jelöltséghez szükséges dokumentációt a támogató aláírásokkal együtt és a Választási Bizottság mindent rendben talált. : )
Ha ezután valaki az én nevemben aláírást gyűjtene, akkor arról tudni lehet, hogy visszaél a nevemmel.”

Buta Levente – az ‘n’ betű nélküli – kilétéről szinte semmit nem tudni, a neve – a Székelyhon szerint – ismeretlen az udvarhelyi közéletben, annyit sikerült kideríteni róla, hogy udvarhelyi lakcímmel jelentkezik.

Hirdetés