Lemondott az uniós forrásokért felelős miniszter

A miniszterelnök kérésére.
Hirdetés

Lemondott hétfőn tisztségéről Aura Răducu európai uniós forrásokért felelős miniszter. A tárcavezető közleményében tudatta: Dacian Cioloş kormányfő kérésére vesz búcsút a minisztériumtól.

„A miniszterelnök úr kérésére lemondok az európai uniós forrásokért felelős miniszteri tisztségről. Azért vállaltam el, hogy részt vegyek ebben a kormányzati csapatban, mert úgy gondoltam, képes leszek újfajta képes leszek új megközelítést és újfajta vezetési stílust meghonosítani ezen a fontos területen” – áll a közleményben.

A miniszter szerint az általa kezdeményezett intézkedések nagy része megvalósulóban van, a kormányfő azonban mégis elégedetlen.

Mint kifejti, legfőbb célja a 2007 és 2013 közötti uniós költségvetésből visszamaradt projektek befejezése, a lehívott uniós források mennyiségének növelése, a források hatékony lehívását akadályozó tényezők azonosítása és kiiktatása.

Hirdetés

Dacian Cioloş miniszterelnök közölte: elfogadt a a miniszter lemondását, és hamarosan javaslatot tesz az új tárcavezető személyére Klaus Johannis államfőnek.

Aura Răducu tavaly novemberben került az uniós forrásokért felelős tárca élére az idei év végéig hatalmon levő szakértői kormány tagjaként. Azt megelőzően az Európai Újjáépítési és Fejlesztési bank európai programjaiért felelő menedzserként tevékenykedett.
 

Hirdetés