Cioloș: a TVR „szemetét” nem lehet szőnyeg alá söpörni

Nem a mostani kormány a hibás azért, mert Románia nem vehet részt az Eurovíziós Dalfesztiválon. Cioloș szerint nem foltozhatjuk be a TVR lyukas zsákját csak azért, mert sürgősen szavazatokat kell gyűjteni.
Hirdetés

Dacian Cioloș miniszterelnök a Facebookon érkezett vádaskodásokra reagálva fejtette ki véleményét azzal kapcsolatosan, hogy a felgyűlt adósságai miatt kizárta soraiból a Román Televíziót (TVR) az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU). Szerinte eljött az ideje, hogy őszinték legyünk, anélkül, hogy azt kérnénk másoktól, seperjék szőnyeg alá a közszolgálati televízió „szemetét” csak azért, mert választási kampány idején szem előtt van, és bűzlik.

Korábban a miniszterelnök arra emlékeztette TVR csődhelyzete miatt a kormányt támadókat, hogy a televízió tíz éve anyagi gondokkal küszködik, és nem csak az Eurovisionnak, hanem a saját alkalmazottainak is tartozik, akik pert indítottak emiatt. A jelenlegi helyzetben hiába pumpál több pénzt a kormány a TVR-nek, abból az összegből nem biztos, hogy sikerül lerendezni az Eurovíziós Dalfesztivál felé felgyűlt tartozást. Ráadásul ahhoz, hogy a TVR-nek pénz jusson, akkor máshonnan kell átcsoportosítani összegeket.

 

Hirdetés