Bűnvádi eljárás folyik Traian Băsescu ellen

Pénzmosással gyanúsítják az egykori államfőt.
Hirdetés

Két ingatlanüggyel kapcsolatban gyanúsítják pénzmosással Traian Băsescu korábbi államfőt. Az információt előbb a România Curată portál szellőztette meg igazságügyi forrásokra hivatkozva, majd Băsescu is írt róla Facebook-oldalán.

Az ex-államfő szerint a legfelső bíróság arról tájékoztatta őt, hogy egy 2000-ben vásárolt telek és egy 2002-ben vásárolt ház kapcsán gyanúsítják folytatólagosan elkövetett pénzmosással. Băsescu szerint az ügy nem új keletű, a legfelső bíróság ügyészsége 2012-ben vádemelés nélkül beszüntette az eljárást, ám 2015-ben ismét megnyitották a dossziét.

A România Curată úgy tudja, Băsescu ellen egy hete indult eljárás. A portál által idézett források szerint az egykori államelnök még Bukarest főpolgármestereként egy telket vásárolt készpénzzel a főváros mellett 2000-ben, két év múlva pedig egy villát, szintén készpénzzel, de a pénz származását nem sikerült igazolni.

Băsescu azt nyilatkozta a portálnak, igenis tudja igazolni a pénz forrását, de addig nem mond semmit, amíg be nem idézik az ügyészségre.

 

Hirdetés