Nem találja ki, melyik regáti megyében indít jelölteket az RMDSZ

Jelöltjei közül senkit nem ítéltek el korrupció miatt. Gyanúsítottakat viszont indít Székelyföldön.
Hirdetés

Az RMDSZ 9 ezer jelöltet indít a júniusi önkormányzati választásokon – közölte keddi hírlevelében a szövetség.

Az RMDSZ-nek mintegy 300 polgármesterjelöltje, több mint 500 településen képviselőjelölt-listája, és 16 megyei képviselőjelölt-listája van. Erdély 15 megyéje mellett a dél-romániai Gorj megyében is megyei listát állított a szövetség. Kovács Péter hangsúlyozta, hogy az RMDSZ jelöltjei között a megújulás jegyében több nő és fiatal is szerepel.
 
Az ügyvezető elnök kijelentette: az RMDSZ-nek egyetlen olyan jelöltje sem lesz, akit korrupció vádjával ítéltek el. Hozzátette: a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) által hivatali visszaéléssel vádolt Antal Árpád, Borboly Csaba és Ráduly Róbert székelyföldi elöljáróknak tovább kell folytatniuk a munkát. 
 
Kovács Péter az MTI kérdésére pontosította, az RMDSZ nem indítja újra Kiss Sándort, a Bihar megyei szervezete elnökét, a Bihar megyei önkormányzat jelenlegi alelnökét, aki ellen korrupció miatt emelt vádat az ügyészség.
 
A választási törvény ütemterve szerint április 26-ig lehet iktatni a választási listákat, május 6-án kezdődik a hivatalos kampány, a választásokat pedig június 5-én tartják.

Hirdetés