Ismét Kolozsvárra látogat Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök a Kallós Zoltán tiszteletére rendezett gálaesten vesz részt.
Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök április 23-án Kolozsvárra látogat, ahol részt vesz a Kallós Zoltán néprajzkutató, népzenegyűjtő 90. születésnapja alkalmából szervezett gálaesten – erősítette meg a Főtér értesülését Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője.

A magyar miniszterelnök legutóbb januárban járt Kolozsváron, ahol részt vett Tőkés István református teológiai professzor gyászszertartásán a Farkas utcai református templomban és a Házsongárdi temetőben.

A gálaestet a Kolozsvári Magyar Operában rendezik.

Szép Gyulától, az opera igazgatójától megtudtuk, hogy a gálán beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök, Gergely Balázs, a Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke és Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke.

Az ünnepi műsor keretében fellép több néptánc- és népzene-csoport, köztük a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány Szórványkollégiumának, valamint a szamosújvári Mezőségi Téka Szórványkollégium tanulói, a Zurboló, a Szarkaláb, a Tokos és a Harmadik zenekar, moldovai csángó adatközlők.

Hirdetés

A műsort, amelynek színpadra állításához Novák Ferenc koreográfus és rendező is hozzájárult, Novák Péter vezeti.

Szintén a gála része – 17.30-tól – Csinta Samu újságíró A lélekmentő – Kallós Zoltán első kilencven éve című könyvének bemutatója.

Hirdetés