Black Cube: engedéllyel nyomoztunk Romániában

Egyre bonyolultabb a DNA főügyésze elleni kémkedési ügy.
Hirdetés

A Laura Codruţa Kövesit, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyészét érintő kémbotrányban érintett izraeli magánnyomozó iroda, a Black Cube szerint a román hatóságok engedélyével tevékenykedtek Románia területén. Ezt a cég a The Times of Israel című napilappal közölte.

„A Black Cube minden kétséget kizáróan a törvényeket tiszteletben tartva, és a lehető legmagasabb körök jóváhagyásával és engedélyével tevékenykedett Romániában, és minden erejével azon dolgozik, hogy az ügy szerencsés véget érjen, és hogy Ron és David minél hamarabb hazatérhessen” – áll a cég közleményében, amelyben két, Bukarestben őrizetbe vett alkalmazottjukra utalnak.

Mint arról beszámoltunk, A Szervezettbűnözés-és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) szerint a volt titkos ügynököket foglalkoztató izraeli magánnyomozó iroda a DNA főügyésze ellen kémkedett, azzal a céllal, hogy lejárató információkat szerezzenek róla.

A Black Cube szerint viszont nem megfélemlíteni akarták Kövesit, hanem a román kormányhoz és a kormánynak alárendelt intézményekhez köthető korrupciós ügyekben nyomoztak.

Hirdetés