Ők bízhatták meg a Kövesit megfigyelő exmoszadosokat

Zajlik a találgatás.
Hirdetés

Médiamogulok állhatnak a DNA főügyészét, Laura Codruţa Kövesit megfigyelő, illetve közeli ismerőseit zaklató izraeli magánnyomozók mögött – állítja a HotNews hírportál a nyomozó szervekhez közel álló forrásokra hivatkozva.

A portál értesülései szerint két, a DNA által vizsgált médiamogul bízta meg az izraeli Black Cube magánnyomozó irodát Kövesi megfigyelésével. Jelenleg Adrian Sârbu, Dan Adamescu, Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu és Sorin Ovidiu Vântu azok a médiában érdekeltséggel rendelkező üzletemberek, illetve politikusok, akik ellen a DNA nyomoz, vagy már vádat is emel. Az ugyanakkor nem tisztázott, hogy a két médiamogul mellett volt-e más megbízó – írja a HotNews.

Mint megírtuk, a Rise Project oknyomozó portál szerdán közölte, hogy egy, volt titkos ügynököket foglalkoztató izraeli magánnyomozó iroda Laura  Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze ellen kémkedett, azzal a céllal, hogy lejárató információkat szerezzenek róla.

A négy gyanúsított közül ketten – Dan Zorella és Avi Yanus – volt hírszerzők, akik az izraeli Black Cube nevű magánnyomozó iroda alapítói és ügyvezető igazgatói. A cég tiszteletbeli elnöke idén március 17-én bekövetkezett haláláig nem más volt, mint Meir Dagan , aki az izraeli hírszerzés, a Moszad igazgatója volt 2002 és 2011 között.

Az ügyészek szerint Zorella és Yanus a Black Cube két másik alkalmazottjával, Ron Weinerrel és David Geclowiczcsal együtt
bűnszervezetet hoztak létre annak érdekében, hogy telefonhívásokkal zaklassák és fenyegessék áldozataikat, és számítógépes bűncselekményeket kövessenek el.

Hirdetés