Rendszeresen zaklatják a DNA főügyészét

Laura Codruţa Kövesi rezignáltan nyilatkozott az ellene irányuló megfélemlítési akciókról.
Hirdetés

Másfél napig zaklatták telefonon családját, közeli barátait a lejáratásával megbízott izraeli exhírszerzők – mondta Laura  Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) főügyésze a  hét közepén robbant kémbotránnyal kapcsolatosan a Pro TV-nek adott interjújában. A telefonálók személyes adataira, e-mail címére voltak kíváncsiak, de nem jártak sikerrel, ugyanis nem szedtek ki semmit az ismerőseiből.

Nem ez az első eset, hogy a hozzá közelállókon keresztül próbálják megfélemlíteni – mondta a DNA főügyésze. A korrupcióellenes ügyészeket rendszeresen zaklatják a DNA által vizsgált személyek, tette hozzá, arról azonban nem árult el részletet, hogy szerinte kik állhatnak a legutóbbi megfélemlítési akció mögött.

Mint ismeretes, a Szervezettbűnözés- és Terrorellenes Ügyosztály (DIICOT) négy férfi ellen folytat eljárást, akiket a főügyész elleni kémkedéssel gyanúsítanak. Közülük ketten volt izraeli hírszerzők, akik az izraeli Black Cube nevű magánnyomozó iroda alapítói és ügyvezető igazgatói.

 

Hirdetés